Terwijl we dagelijks overspoeld worden met commerciële uitingen, is de achterliggende gedachte niet altijd concreet. Het logo van AvH Synergie heeft vanaf de eerste lijn echter een bijzondere boodschap gehad.

 

De kraanvogel staat namelijk verspreid door vele culturen en religies voor een lang en gelukkig leven. De vogel symboliseert loyaliteit en stabiliteit. Een Japanse mythe vertelt dat de poten van de kraanvogel groeien voordat de vleugels dat doen, stellende dat de vogel net zo veel van de stabiele aarde houdt als van de vlucht omhoog.

 

Deze associatie met stabiliteit wordt vaak gecombineerd met oplettendheid. In vele prenten wordt een kraanvogel namelijk geschetst staande op één poot, met een steen in de andere. Deze steen laat de kraanvogel vallen zodra hij gevaar ziet, waardoor de omringende kraanvogels worden wakker geschud om zich te verplaatsen naar betere locaties.

 

Zo wordt de staande versie gerelateerd aan alertheid en stabiliteit, maar bij het strekken van zijn vleugels meent men dat een kraanvogel je ogen trekt naar de hemel, om je te inspireren, je aan de zon te warmen en vertrouwen in een goede uitkomst te hebben.

Uitgevoerd in de Japanse origami belijning heb ik ook mijn secure vakmanschap als executive (team) coach een visuele uiting kunnen geven. Dit alles met dank aan Renate Rijnberg, vakkundig vormgever pur sang. 

Weten wat AvH Synergie in de praktijk waarmaakt? 

Of interesse in een vrijblijvende kennismaking?

 

 

Ons logo: kraanvogel in origami belijning